Activiteitenkalender 2019
 
De belangrijkste data / activiteiten in 2019. Zet ze al vast in jouw agenda!
Home
Algemene informatie
Nieuws
Activiteitenkalender
Wat kost het?
Tennislessen
Sponsoren
Bestuur
Routebeschrijving
Archief
Bekijk het online fotoalbum
Ga naar de Facebook pagina
 
zaterdag 9 februari Indoortoernooi "De Buurfrou"
zaterdag 30 maart Openingstoernooi
zaterdag 1 juni Gezamelijk toernooi met tennisvereniging d' Ouwe Rij in Oudebildzijl
zaterdag 22 juni Langste dag toernooi
vrijdag 5 juli Oud ferwerderadiel mix toernooi
zaterdag 27 juli Teats toernooi
vrijdag 30 augustus Zomertoernooi
vrijdag 4 oktober Herfsttoernooi
 
Tossen
Elke maandag en vrijdagavond om 19:00 wordt er op onze tennisbanen getosst. Op tossavonden wordt in wisselende samenstelling een competitie gespeeld. Alle leden zijn welkom, ook als je niet in de gelegenheid bent om geregeld te komen. De toss bestaat uit een voor- en najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie start na het Openingstoernooi en eindigt als de zomervakantie voor de scholen begint. Vanaf dan begint de najaarscompetitie. In de zomervakantie tossen we dus gewoon door. De najaarscompetitie eindigt begin november, als de weers- en baangesteldheid dit toelaat. Mocht je niet altijd kunnen, dan is dat geen probleem. Kom wanneer je kunt.

Oud-Ferwerderadiel toss
Op donderdag 7, 16, 23 mei en 6 juni organiseren de clubs uit de oude gemeente Ferwerderadiel gezamelijke toss avonden. De toss avonden beginnen om half 8. Voor deze toss moet je je opgeven bij de organisator van je eigen dorp. In Marrum is dat Jaap Jan de Vries. Opgeven kan tot 2 dagen voor de toss avond. Je kunt je per tossavond opgeven. Deelname is gratis. Op 7 juli wordt er eerst in Ferwert gespeeld, 16 juli is de thuiswedstrijd in Marrum, vervolgens 23 mei in Hallum en we sluiten af op 6 juni in Birdaard. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de speelsterkte. Na afloop volgt veelal een gezellige borrel.

Instuiftennis
Iedere maandag- en donderdagochtend is er instuiftennis van 9.15 tot circa 11.00 uur. Fotograaf Bert de Ruiter heeft een instuifochtend bezocht om daar prachtige actiefoto's te maken. Klik hier om het resultaat er van te bekijken.

Clubkampioenschappen
De clubkampioenschappen zijn dit jaar in mei en juni. Er zijn wederom 5 categoriën, te noemen: Dames enkel, heren enkel, dames dubbel, heren dubbel en mix dubbel. Het bestuur beraad zich op dit moment om leeftijdsklassen in te voeren, met als doel zoveel mogelijk deelnemers. Nadere informatie hierover volgt nog.

Activiteiten voor basisschool jeugd
Dit jaar organiseren Ingrid Slager en Anita Douma verschillende activiteiten voor de jeugd van de basisschool. Zo worden er op vrijdag 10, 17, 24 en 31 mei tossmiddagen georganiseert voor de jeugd. Voor groep 1 t/m 3 begint de toss om 16:00, groep 4 en 5 om 17:00 en groep 6 t/m 8 om 18:00. Deelname is gratis, en je hoeft je er niet voor op te geven. Op woensdag 19 juni wordt er een tennistoernooi georganiseert voor de jeugd. Start om 15:00. Opgave voor zaterdag 15 juni bij Ingrid of Anita. Wanneer het een succes wordt, dan worden de tossmiddagen op 30 augustus hervat. overige data zijn 6, 13 en 20 september. Tenslotte organiseren Ingrid en Anita nog de Ouder-kind partij op vrijdag 27 september. Opgave dient voor dinsdag 24 september te gebeuren. Naast deze activiteiten van de jeugdcommissie, worden dit jaar wederom schooltennislessen gegeven door Baukje Dijkman.

Competitietennis


De afgelopen seizoenen hebben diverse teams van onze vereniging deel genomen aan KNLTB competities. Aan de voorjaarscompetitie neemt ieder jaar een damesteam deel. Aan de najaarscompetitie een gemengd team. In de najaarscompetitie in 2015 en 2016 is het gemend team kampioen geworden!

Klik hier om alle uitslagen, (eind)standen en de speelsterktes te bekijken van onze spelers en hun tegenstanders.

Het team wat in 2015 kampioen werd in de najaarscompetitie. V.l.n.r. Freddy de Jong, Ingrid Slager,
Welmoed Slager, Annette Bontekoe en Jaap Jan de Vries. Matthijs van Zeijl ontbreekt op de foto.