Zomertoernooi zaterdag 21 augustus
 

Voor foto's van dit toernooi, klik hier.

Deelnemers aan dit toernooi:


DAMES HEREN
1 Lies Bosselaar 1 Jan Bosselaar
2 Mannie de Jong 2 Alex Gouw
3 Richtje Goudzwaard 3 Jaap Jan de Vries
4 Titia Jippes 4 Freddy de Jong
5 Elly Sytema
6 Ukie Roersma  
7 Jannie de Jong  
8 Nathal Prins  
9 Irene Vellema  
10 Ypie Folkertsma  
 
Uitslagen gespeelde wedstrijden:
Lies Bosselaar & Richtje Goudzwaard 5
Jannie de Jong & Irene Vellema 1
 
Jaap Jan de Vries & Alex Gouw 3
Freddy de Jong & Ukie Roersma 3
 
Titia Jippes & Elly Sytema 0
Nathal Prins & Jan Bosselaar 6
 
Ypie Folkertsma & Lies Bosselaar 4
Mannie Wierstra & Irene Vellema 3
 
Richtje Goudzwaard & Alex Gouw 2
Jannie de Jong & Jan Bosselaar 5
 
Jaap Jan de Vries & Ukie Roersma 3
Nathal Prins & Freddy de Jong 3
 
Elly Sytema & Ypie Folkertsma 1
Titia Jippes & Lies Bosselaar 6
 
Irene Vellema & Alex Gouw 4
Mannie Wierstra & Ukie Roersma 4
 
Titia Jippes & Jan Bosselaar 4
Freddy de Jong & Richtje Goudzwaard 1
 
Jaap Jan de Vries & Jannie de Jong 3
Nathal Prins & Elly Sytema 1
 
Jannie de Jong & Lies Bosselaar 3
Mannie Wierstra & Alex Gouw 4
 
Ukie Roersma & Irene Vellema 2
Jan Bosselaar & Ypie Folkertsma 7
 
Titia Jippes & Nathal Prins 2
Freddy de Jong & Jan Bosselaar *) 6
 
Elly Sytema & Mannie Wierstra 3
Richtje Goudzwaard & Ypie Folkertsma 2
*) als invaller voor Jaap Jan de Vries  

Winnaar Jan Bosselaar 

Jan Bosselaar wint zomertoernooi!

Verslag: Jan Bosselaar

 

Op zaterdag 21 augustus werd het “Zomertoernooi” gehouden. Het was een mooi toernooi en er kon gespeeld worden onder welhaast ideale omstandigheden. De temperatuur was tot laat in de avond zeer aangenaam en af en toe was de zon er ook bij. Freddy de Jong had voor een evenwichtige indeling gezorgd en dat hield in dat er om de games gestreden moest worden. Bij sommige partijen was het woord “deuce” vaak te horen.

 

Boogballetjes, scherpe opslagen, aces, lijnballen ,hoekplaatsingen , het was allemaal te zien!! De start was omstreeks 16.15 en tussendoor kon er genoten worden van een hapje en een drankje met om 18.30 uur van een buffet. Een en ander stond toen gereed in de aangepaste en deels vernieuwde kantine. Titia Jippes had voor een heerlijke salade gezorgd en het bestuur voor stokbrood, soep, bittergarnituur en fruit toe.

 

In de eerste partij bleek dat Richtje Goudzwaard & Lies Bosselaar te sterk waren voor het duo Jannie de Jong & Irene Vellema. Op de andere baan werd om elk punt gevochten door Jaap Jan de Vries & Alex Gouw en Freddy de Jong & Ukie Roersma 3-3. Het ging er heftig aan toe en dat resulteerde al snel in een kapot racket van Jaap Jan. Gelukkig was er een op reserve dus kon er verder ‘gemept’ worden! In de volgende wedstrijden liet Jan Bosselaar zien dit toernooi te willen winnen. De eerste slag werd, met Nathal Prins, gewonnen met 6-0. In de 2e wedstrijd won hij met Jannie de Jong van Alex Gouw & Richtje Goudzwaard met 5-2.

 

Maar ook onze oudere leden streden fel om de punten. Ypie Folkertsma won haar eerste partij met Lies Bosselaar van Mannie de Jong & Irene Vellema met 4-3. In de laatste wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Toen wonnen Mannie & Elly Sytema van Ypie & Richtje met 3-2. De wedstrijd Jaap Jan & Ukie tegen Freddy & Nathal was zeer spannend. Vlak voor tijd werd hier de vrede getekend: 3-3. Ook Titia Jippes liet zien het tennisspel nog goed te beheersen. Omstreeks 19.30 werd gestart met de laatste wedstrijden. De banen lagen er toen nog steeds prima bij, een compliment voor groundsman Cees Wierstra.

 

Om 20.30 kon onze voorzitter, de eindbalans van deze dag vertellen en daarna de prijzen uitreiken. Helaas kon hij zelf niet meedoen wegens ziekte van zijn vrouw. Jan Bosselaar was met 8 punten de onbetwiste winnaar geworden. Hij won al zijn partijen. Arend Holwerda overhandigde hem de 1e prijs. De tweede prijs was voor Lies Bosselaar. Zij haalde 6 punten en had 18 games voor en 9 tegen. Tot haar eigen verrassing werd Mannie de Jong 3e met 5 punten en 14 games voor. Daarna werd de uitslag van de verloting bekend gemaakt. Hiervoor hadden de leden voor diverse mooie en lekkere prijzen gezorgd. Vrijwel iedereen had iets gewonnen. 

 

Hierna sloot voorzitter Holwerda dit fantastische zomertoernooi en gaf aan dat er ook de komende weken nog volop getennist kan worden. De wedstrijden om de clubkampioenschappen enkelspel zijn bezig en enkele dubbels moeten ook nog. Natuurlijk noemde hij ook nog de jeugdwedstrijden op 5 september in Ferwert en op 25 september in Marrum. Kortom, er is veel te genieten en zowel op de maandagochtend als de donderdagochtend is er instuiftennis waar iedere liefhebber welkom is. We drinken in elk geval tussendoor koffie in de kantine. Kom ook gerust eens langs en zorg zo op een ontspannen wijze voor een gezond lichaam!

  Eindstand Punten Games voor Games tegen
1e Jan Bosselaar 8 22 5
2e Lies Bosselaar 6 18 9
3e Mannie Wierstra 5 14 13
4e Ypie Folkertsma 4 14 14
5e Freddy de Jong 4 13 12
6e Alex Gouw 4 13 15
7e Jannie de Jong 4 12 12
8e Titia Jippes 4 12 14
9e Jaap Jan de Vries 4 9 7
10e Nathal Prins 3 12 12
11e Ukie Roersma 3 12 17
12e Richtje Goudzwaard 2 10 13
13e Elly Sytema 2 5 17
14e Irene Vellema 1 10 20