Home
Algemene informatie
Nieuws
Activiteitenkalender
Wat kost het?
Tennislessen
Sponsoren
Bestuur
Routebeschrijving
Archief
Bekijk het online fotoalbum
Ga naar de Facebookpagina
Openingstoernooi  
zaterdag 31 maart 2012
aanvang 13.15 uur
 

Deelnemers aan dit lentetoernooi:

DAMES HEREN
1 Nynke Aly Kamstra 1 Jan Bosselaar
2 Richtje Goudzwaard 2 Cees Goudzwaard
3 Lies Bosselaar
4 Jannigje Elzenga
5 Jannie de Jong
6 Titia Jippes  
7 Mattie Leistra Voor foto's van dit toernooi, klik hier.
Gespeelde partijen / uitslagen:       Eindstand:      
Mattie Leistra & Richtje Goudzwaard 3       Punten Games Games
Jannie de Jong & Titia Jippes 5         voor tegen
      1e Jan Bosselaar 7 23 18
Jan Bosselaar & Lies Bosselaar 7   2e Jannie de Jong 7 18 24
Nynke Aly Kamstra & Jannigje Elzenga 3   3e Richtje Goudzwaard 6 28 15
      4e Mattie Leistra 5 20 19
Jan Bosselaar & Nynke Aly Kamstra 3   5e Jannigje Elzenga 4 23 21
Mattie Leistra & Jannie de Jong 3   6e Titia Jippes 4 19 20
      7e Nynke Aly Kamstra 3 19 25
Richtje Goudzwaard & Titia Jippes 4   8e Lies Bosselaar 2 17 27
Lies Bosselaar & Jannigje Elzenga 2            
               
Cees Goudzwaard & Mattie Leistra 5            
Titia Jippes & Jan Bosselaar 4            
               
Jannigje Elzenga & Jannie de Jong 5            
Lies Bosselaar & Nynke Aly Kamstra 4            
               
Jannie de Jong & Jan Bosselaar 5            
Richtje Goudzwaard & Lies Bosselaar 4            
               
Jannigje Elzenga & Titia Jippes 3            
Mattie Leistra & Nynke Aly Kamstra 6            
               
Cees Goudzwaard & Jan Bosselaar 4            
Titia Jippes & Mattie Leistra 3            
               
Lies Bosselaar & Jannie de Jong 0            
Richtje Goudzwaard & Jannigje Elzenga 10            
               
Richtje Goudzwaard & Jannigje Elzenga 7            
Nynke Aly Kamstra & Jannie de Jong 3            

Frisse start tennisseizoen 

 

Op zaterdag 31 maart hield tennisvereniging “De Gibben” het Openingstoernooi. Was het vorig jaar welhaast zomers, nu was het erg fris en stond er veel wind. De invloed van de wind was soms zo groot dat gesproken werd van een vijfde speler. Onze groundsman, Cees Wierstra, had op tijd de banen in prima conditie gekregen en gelukkig bleef het gedurende de middag vrijwel droog en was de zon regelmatig te zien. Doordat het herenteam een uitwedstrijd in Berlikum had was de deelname wat kleiner dan vorig jaar.

 

Er zat veel evenwicht in de partijen. Freddy de Jong had voor een mooie indeling gezorgd en om 13.30 konden we starten met de eerste ronde. Die leverde winst op voor het duo Titia Jippes & Jannie de Jong. Zij wonnen met 5-3 van Mattie Leistra & Richtje Goudzwaard. Op de andere baan versloegen Jan & Lies Bosselaar het duo Nynke Kamstra & Jannigje Elzenga. In de tweede ronde eindigde de wedstrijd tussen Jan Bosselaar & Nynke Kamstra en Mattie Leistra & Jannie de Jong onbeslist. Het werd hier 3-3. Titia Jippes & Richtje Goudzwaard waren te sterk voor Lies Bosselaar & Jannigje Elzenga. Het werd hier 4-2. De wedstrijd tussen Cees Goudzwaard & Mattie Leistra en Jan Bosselaar & Titia Jippes was bijzonder spannend. De meeste games eindigden in deuce maar uiteindelijk werd het 5-4 voor Cees & Mattie. Ook op de andere baan was het tot het kloksignaal niet te zeggen wie er zou winnen. Jannigje Elzenga & Jannie de Jong trokken uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind tegen Lies Bosselaar & Nynke Kamstra. Na elke ronde werd er even gepauzeerd om bij te komen en terug te blikken op de gespeelde wedstrijden. Na een wat langere pauze was op baan 1 het duo Jannie de Jong & Jan Bosselaar net te sterk voor Richtje Goudzwaard & Lies Bosselaar. Het werd hier 5-4. Op de andere baan wonnen Mattie Leistra & Nynke Kamstra met bij vlagen prachtig tennis en soms lange rallys van Jannigje Elzenga & Titia Jippes. Het werd hier 6-3. 

 

Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog meerdere kanshebbers voor de toernooiwinst. Jannie de Jong had 7 wedstrijdpunten, Mattie Leistra en Jan Bosselaar beide 5. Jannie de Jong & Nynke Kamstra bleken in de laatste ronde niet opgewassen te zijn tegen Richtje Goudzwaard & Jannigje Elzenga. Ze verloren met 3-7. Op de andere baan werd strijd geleverd tussen Cees Goudzwaard & Jan Bosselaar en Titia Jippes & Mattie Leistra. Eerste leek het er op dat de dames zouden gaan winnen maar halverwege kantelde de wedstrijd en vlak voor het eindsignaal wisten de heren de stand op 5-4 te brengen waardoor Jan Bosselaar evenveel wedstrijdpunten had vergaard als Jannie de Jong. De laatste wedstrijd tussen Lies Bosselaar & Jannie de Jong en Richtje Goudzwaard & Jannigje Elzenga was de enige wedstrijd van de middag waar het evenwicht ontbrak. Het werd daar 0-10.

 

Aan het eind van dit geslaagd openingstoernooi kon bestuurslid Cees Goudzwaard vast stellen dat er 2 deelnemers met 7 wedstrijdpunten waren geëindigd. Jannie de Jong en Jan Bosselaar. Omdat Jan meer games had gewonnen, werd hij toernooiwinnaar en mocht hij de wisselbeker mee naar huis nemen. De derde plaats was voor Richtje Goudzwaard met 6 wedstrijdpunten en maar liefst 28 games. Omdat voorzitter Holwerda verhinderd was reikte secretaris Jan Bosselaar de overige prijzen uit. Hij hoopte op een mooi tennisseizoen en wenste de deelnemende teams in de KNLTB-competitie veel succes toe. Hij gaf verder aan dat de toss op de maandag- en vrijdagavond weer van start gaat en hoopte dat er ook voor het instuiftennis op de maandag- en donderdagochtend genoeg belangstelling zal zijn. Hij deelde mee dat er dit jaar weer op een 4-tal vrijdagen schooltennis is en dat de jeugd in Ferwerderadiel-verband hun wedstrijden zal spelen en enkele keren met de jeugd van Stiens.

Verslag: Jan Bosselaar