Indoortoernooi
"De Buurfrou"


zaterdag 9 februari 2013
aanvang 13.15 uur
 

Deelnemers:

DAMES HEREN
1 Lies Bosselaar
1 Jan Bosselaar
2 Richtje Goudzwaard 2 Cees Goudzwaard
3 Ukie Roersma 3 Jaap Jan de Vries
4 Matthijs van Zeijl
Klik hier voor foto's 5 Freddy de Jong
 
Uitslagen gespeelde partijen   #          
             
Jaap Jan de Vries & Matthijs van Zeijl 6     Eindstand Punten Games Games
Freddy de Jong & Jan Bosselaar 2       voor tegen
    1e Cees Goudzwaard 10 26 13
Cees Goudzwaard & Richtje Goudzwaard 5  
Ukie Roersma & Lies Bosselaar 3   2e Matthijs van Zeijl 10 25 8
   
Jaap Jan de Vries 1   3e Jan Bosselaar 6 21 15
Freddy de Jong 7  
    4e Lies Bosselaar 4 19 18
Jan Bosselaar & Richtje Goudzwaard 1  
Cees Goudzwaard & Lies Bosselaar 5   5e Ukie Roersma 4 17 25
   
Jaap Jan de Vries & Lies Bosselaar 0   6e Freddy de Jong 2 19 21
Matthijs van Zeijl & Jan Bosselaar 5  
    7e Richtje Goudzwaard 2 14 26
Freddy de Jong & Richtje Goudzwaard 4  
Cees Goudzwaard & Ukie Roersma 5   8e Jaap Jan de Vries 2 9 24
   
Matthijs van Zeijl 4            
Freddy de Jong 3            
             
Ukie Roersma & Richtje Goudzwaard 2            
Jan Bosselaar & Lies Bosselaar 8            
             
Jaap Jan de Vries & Richtje Goudzwaard 2            
Jan Bosselaar & Ukie Roersma 5            
             
Matthijs van Zeijl & Cees Goudzwaard 5            
Lies Bosselaar & Freddy de Jong 3            
             
Matthijs van Zeijl 5            
Jaap Jan de Vries 0            
             
Cees Goudzwaard 6            
Ukie Roersma 2            

Op zaterdag 9 februari hield tennisvereniging “De Gibben” haar jaarlijkse toernooi op de indoorbanen in Vrouwenparochie. Freddy de Jong had voor deze middag een mooi speelrooster gemaakt waardoor elke deelnemer 5 partijen kon spelen. De spelers moesten in de eerste wedstrijd wennen aan de snelle banen maar gaandeweg de eerste wedstrijd kwam het balgevoel bij de meesten terug. Bij vlagen werd er prima tennis gespeeld maar soms was de eerste service nog wel eens lastig zeker bij harde opslagen.

Jaap Jan de Vries en Matthijs van Zeijl openden sterk door met 6-2 te winnen van Freddy de Jong en Jan Bosselaar. Op de andere baan was het duo Cees en Richtje Goudzwaard te sterk voor Lies Bosselaar en Ukie Roersma. Zij wonnen met 5-3. In de volgende ronde leek Jaap Jan zijn kruit verschoten te hebben want Freddy was met 7-1 hem de baas in de enkel partij. Cees Goudzwaard en Lies Bosselaar wonnen hun partij met 5-1 van Jan Bosselaar en Richtje Goudzwaard.

In de derde ronde waren Mattijs en Jan te sterk voor Jaap Jan en Lies. Het werd 5-1. Veel spanning zat er in de wedstrijd Freddy en Richtje tegen Cees en Ukie. Lang was er evenwicht maar op het laatst waren Cees en Ukie iets sterker met als resultaat een 5-4 overwinning. De confrontatie tussen Freddy en Matthijs werd uiteindelijk door Matthijs gewonnen met 4-3. Het was een mooie partij om te zien met veel rally’s en het uithoudingsvermogen werd goed getest. Op de andere baan waren Jan en Lies met 8-2 te sterk voor Richtje en Ukie.

Ook in de volgende ronde wonnen zowel Matthijs als Cees hun wedstrijd zodat bij het ingaan van de laatste ronde zowel Matthijs als Cees 8 wedstrijdpunten hadden en 20 games voor. Het werd een spannende ronde. Elke keer als Cees een game had behaald tegen Ukie stond er ook bij Matthijs een game op het bord in zijn partij tegen Jaap Jan. Tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd was het onduidelijk wie dit toernooi op zijn naam mocht gaan schrijven. Pas toen kwam Cees een game voor op zijn naaste concurrent. Hij won de wedstrijd met 6-2 van Ukie terwijl Martthijs met 5-0 van Jaap Jan won. Met evenveel wedstrijdpunten (10) maar met één game meer (26 -25) voor was Cees Goudzwaard de winnaar van dit indoortoernooi geworden. Op gepaste afstand gevolgd door Jan Bosselaar met 6 wedstrijdpunten.

Aan het eind van de middag en vele caloriën lichter kon secretaris Bosselaar de prijzen uitreiken. Het was reuze gezellig geweest en een goede opwarmer voor het komende tennisseizoen en een ieder had genoten van de wedstrijden. Hij hoopte op een mooi voorjaar zodat het openingstoernooi vroeg gehouden kan worden en wenste de wedstrijdteams alvast veel succes in de regiocompetitie van de KNLTB. Hopelijk halen zij hetzelfde resultaat als in 2012!

Verslag: Jan Bosselaar, secretaris

Home
Algemene informatie
Nieuws
Activiteitenkalender
Wat kost het?
Tennislessen
Sponsoren
Bestuur
Routebeschrijving
Archief
Bekijk het online fotoalbum
Ga naar ons gastenboek