Zomertoernooi
zaterdag 24 aug. 2013
 

Deelnemers:
Langste dag
DAMES HEREN
1 Lies Bosselaar
1 Jan Bosselaar
2 Richtje Goudzwaard
2 Cees Goudzwaard
3 Nathal Prins
4 Jannigje Elzenga
5 Mannie de Jong
6 Jannie de Jong
7 Titia Jippes    
8 Elly Sytema    

 Uitslagen gespeelde partijen:                Voor het fotoalbum van dit toernooi, klik hier.

BAAN 1 Cees Goudzwaard & Nathal Prins 5     Eindstand Punten Games Games
Jan Bosselaar & Jannigje Elzenga 6       voor tegen
        1e Jan Bosselaar 8 24 13
BAAN 2 Lies Bosselaar & Jannie de Jong 4  
Richtje Goudzwaard & Mannie de Jong 5   2e Jannie de Jong 6 26 13
       
BAAN 1 Cees Goudzwaard & Jannie de Jong 7   3e Richtje Goudzwaard 6 24 16
Mannie de Jong & Elly Sytema 2  
        4e Cees Goudzwaard 5 22 17
BAAN 2 Titia Jippes & Jannigje Elzenga 2  
Nathal Prins & Jan Bosselaar 4   5e Titia Jippes 3 19 17
       
BAAN 1 Cees Goudzwaard & Jannigje Elzenga 5   6e Jannigje Elzenga 3 16 22
Elly Sytema & Titia Jippes 5  
        7e Elly Sytema 3 15 25
BAAN 2 Nathal Prins & Mannie de Jong 4  
Richtje Goudzwaard & Lies Bosselaar 6   8e Nathal Prins 2 16 22
       
BAAN 1 Cees Goudzwaard & Elly Sytema 5   9e Lies Bosselaar 2 16 24
Titia Jippes & Richtje Goudzwaard 4  
        10e Mannie de Jong 2 14 23
BAAN 2 Lies Bosselaar & Mannie de Jong 3  
Jan Bosselaar & Jannie de Jong 6            
                 
BAAN 1 Elly Sytema & Lies Bosselaar 3            
Jannie de Jong & Richtje Goudzwaard 9            
                 
BAAN 2 Jan Bosselaar & Titia Jippes 8            
Nathal Prins & Jannigje Elzenga 3            

Mooi en ontspannen tennis tijdens Zomertoernooi, Jan Bosselaar winnaar

Op zaterdag 24 augustus hield tennisvereniging “De Gibben” onder fraaie weersomstandigheden haar zomertennistoernooi. De banen lagen er prima bij en Freddy de Jong had voor een mooi speelschema gezorgd.

Om 13.30 werd gestart met de wedstrijd tussen Lies Bosselaar & Jannie de Jong en Richtje Goudzwaard & Mannie de Jong op baan 1 op baan 2 was de wedstrijd tussen Cees Goudzwaard & Nathal Prins en Jannigje Elzenga & Jan Bosselaar. In beide wedstrijden ging de strijd tot het laatst gelijk op. Mooie passeerslagen en prachtige plaatsingen gaven extra kleur aan de partijen. Pas in de laatste minuten werden beide partijen beslist. Op de stand van 4-4 wisten Richtje en Mannie de game naar zich toe te halen en wonnen zo met 5-4. Bij de andere wedstrijd gebeurde hetzelfde. Hier werd in de laatste minuut de winnende game geslagen door Jannigje en daardoor eindigde deze strijd in 6-5 voor Jannigje & Jan.

In de 2e ronde was het duo Cees Goudzwaard & Jannie de Jong te sterk voor Mannie de Jong & Elly Sytema. Het werd hier 7-2. In de andere partij was na 20 minuten nog steeds de stand 2-1 in het voordeel van Nathal Prins & Jan Bosselaar. De opslaggame van Titia Jippes & Jannigje Elzenga kwam steeds weer op deuce. Uiteindelijk wonnen ze de game maar de volgende twee games gingen ,eveneens na enkele malen deuce, naar Nathal en Jan. De eindstand hier werd dus 4-2.

In de derde ronde was opnieuw vrijwel volledig evenwicht. Cees & Jannigje speelden hierin met 5-5 gelijk tegen Titia & Elly. En Lies & Richtje trokken in de laatste games de wedstrijd naar zich toe. Hier werd het 6-4. In ronde vier was het duo Jan & Jannie te sterk voor het duo Lies & mannie. 6-3 was hier de uitslag. Op de andere baan werd een felle strijd tussen Cees & Elly en Titia & Richtje pas in de laatste game beslist. Met 5-4 wonnen Cees & Elly.

In de laatste ronde waren Richtje & Jannie duidelijk te sterk voor Elly & Lies. Met 9-3 was duidelijk wie hier de sterksten waren. Op de ander baan was er sprake van een omkeer in de wedstrijd tussen Jan & Titia en Nathal en Jannigje. Meteen in de eerste opslaggame werden Jan & Titia gebroken en omdat Jannigje haar opslag hield stond het binnen 4 minuten 2-0.Daarna herpakten Titia & Jan zich en trokken na enkele lange games met veel deuce naar zich toe. De einduitslag was hier 8-3 in het voordeel van Titia & Jan.

Om 17.45 uur kon de balans worden opgemaakt. Jan Bosselaar was de enige die alle wedstrijden had gewonnen en werd dus met 8 wedstrijdpunten winnaar van het zomertoernooi 2013. Zowel Jannie de Jong als Richtje Goudzwaard behaalden 6 wedstrijdpunten. Omdat Jannie meer games voor had werd zij tweede en Richtje derde. Met 5 wedstrijdpunten werd Cees Goudzwaard vierde.

Secretaris Jan Bosselaar kon met een tevreden gevoel terugzien op een geslaagd zomertoernooi waarin op gezellige en ontspannen wijze mooi werd getennist daarbij geholpen door fraai weer en goede baancondities. Hij deelde de prijzen uit en bedankte Freddy voor de toernooiopzet. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten en sprak Bosselaar de hoop uit velen in de komende weken terug te zien op de banen.

Verslag: Jan Bosselaar


Home
Algemene informatie
Nieuws
Activiteitenkalender
Wat kost het?
Tennislessen
Sponsoren
Bestuur
Routebeschrijving
Archief
Bekijk het online fotoalbum
Ga naar ons gastenboek